timeline__image-block
Diensten.

Legal scan

Als jouw bedrijf snel groeit, heeft het ook vaak last van groeistuipen. En dat is niet zo vreemd. Als je in één keer grote stappen voorwaarts zet, loop je ook het risico om te struikelen. Als je focus te veel op groei ligt, zie je onderweg de valkuilen soms niet meer. En dat is gevaarlijk, want zo’n struikelpartij heeft organisatorisch, juridisch of financieel soms grote gevolgen. Daarom is het belangrijk om juridisch fit te blijven en alle lopende contracten op orde te hebben. Met de Legal Scan meet Looijmans Juristen de juridische conditie van je bedrijf en geeft zo nodig adviezen om die aan te passen en toekomstproof te maken.    

Deskresearch.

Intake, juridische analyse en advies

De Legal Scan is een onderzoek dat we in de vorm van deskresearch achter de computer uitvoeren. Allereerst maken we een afspraak voor een intakegesprek: om kennis te maken, inzage te krijgen in de werkwijze en om belangrijke issues aan te horen. Daarna ontvang je een checklist van documenten en informatie die we nodig hebben voor de scan. Op basis van een checklist controleren we op hoofdlijnen of een contract juridisch goed in elkaar steken, welke juridische risico’s je loopt en welke mogelijke oplossingen er zijn om juridisch weer helemaal fit te worden. De uitkomst zetten we in begrijpelijke taal op papier in een overzichtelijke rapportage, die je na 15 werkdagen ontvangt. Op verzoek lichten we via Teams of tijdens een afspraak op locatie de belangrijkste punten toe.

Keuze uit 7 scans.

Individuele scan of totaalbeeld

Om de juridische fitheid van je bedrijf te meten, maakt Looijmans Juristen gebruik van zeven verschillende scans. Als ondernemer heb je de keuze uit: Bedrijfsorganisatie, Personeel, Tussenpersonen & Leveranciers, Afnemers, Intellectueel eigendom, Vergunningen en AVG/Privacy. Elke scan dekt op hoofdlijnen de lading van contracten, overeenkomsten en regelingen. Zo checken we bij de scan Personeel onder andere de arbeidsovereenkomst en het concurrentiebeding. Bij de scan Afnemers kijken we kritisch naar algemene verkoopvoorwaarden en de bedrijfsaansprakelijkheid. En bij de scan AVG/Privacy laten we ons licht schijnen op onder meer het privacy statement en de verwerkersovereenkomst. Afhankelijk van je persoonlijke wensen heb je de keuze uit één of meerdere scans. Het is uiteraard ook mogelijk om alle scans te laten uitvoeren om zo een totaalbeeld te krijgen van je juridische conditie.

Heldere stoplichtrapportage.

Van laag risico (groen) tot hoog risico (rood)

Als we de juridische risicoanalyse hebben afgerond ontvang je tot slot een zogenoemde stoplichtrapportage. De kleuren van het stoplicht corresponderen met de juridische risico’s die je bedrijf loopt. Staat het stoplicht op ‘groen’, dan hebben we weinig tot geen risico’s geconstateerd. Met een paar kleine aanpassingen verbeter je de juridische fitheid aanzienlijk. Kleurt het stoplicht ‘oranje’, dan adviseren we je om de geconstateerde, juridische risico’s op korte termijn aan te pakken. Doe je dat niet, dan is de kans op financiële consequenties groot. Bij een ‘rood’ stoplicht is ons advies om direct in actie te komen. Zowel financieel als op het gebied van aansprakelijkheid is de impact groot en zijn de risico’s enorm.  

Andere diensten.

Arbeidsrecht

Heb je alles goed geregeld met jouw personeel?

Ondernemingsrecht

Welke rechtsvorm past bij jouw onderneming? Adviezen en contracten voor ondernemers.

Contracten

Staan de spreekwoordelijke kleine lettertjes goed op papier? Wij zijn hét contact voor elk contract.

Jurist voor 1 dag

Geen behoefte aan langdurige en kostbare juridische trajecten? Dan hebben wij dé oplossing voor jou: Jurist voor 1 dag.